wonen in het carré praktische info

Interesse?

Voel je je aangesproken tot onze drie pijlers spiritualiteit, gemeenschappelijkheid en ecologie en wil je graag bij ons komen wonen? Lees hier alle praktische info over wat je kunt doen om in aanmerking te komen.

Dit kun jij alvast doen

  • Check zelf of je aan de financiële voorwaarden voldoet. De voorwaarden vind je op deze pagina. Stuur ons aub geen informatie over je inkomen! Het wordt later door de woningbouwvereniging gecheckt.
  • Zorg dat je de inkomensverklaring 2020 van de belastingdienst in je bezit hebt.
  • Laat weten dat je interesse hebt door een e-mail te sturen naar de Werkgroep Nieuwe Bewoners: wgnieuwebewoners@hetcarre.nl

Praktische informatie over de selectie

We werken niet met een wachtlijst. Als er een woning vrijkomt, wordt er een selectiecommissie gevormd. Deze commissie bepaalt wie de nieuwe bewoner(s) wordt of worden. Uiteraard gaat daar een uitgebreide kennismaking aan vooraf!

Vierkamerwoningen

Deze woningen zijn in principe geschikt voor minimaal 3 en maximaal 5 personen. De huurprijs is € 737,14. Wanneer men aantoonbaar recht heeft op huurtoeslag kan de huur verlaagd worden naar € 663,40.

De voorwaarde voor het gezamenlijk belastbaar jaarinkomen over 2020 (geïndexeerd naar 2021) is: tussen de € 33.500 en € 47.325 voor 3-5 personen.

Indien een gezin met 3-5 personen kan aantonen dat men afhankelijk is van huurtoeslag, dan wordt de brutohuur op het moment dat men dit kan aantonen, verlaagd naar € 663,40. Het te verwachten belastbaar jaarinkomen 2020 dient dan lager te zijn dan € 33.500.

De woningen in het Carré mogen ook worden verhuurd aan 1 en 2 persoonshuishoudens. Voorwaarde is dat deze huurders geen aanspraak mogen maken op huurtoeslag. Het belastbaar inkomen dient dan te zijn:

  • tussen de  € 23.225 en € 47.325 voor 1 persoon
  • tussen de € 31.550 en € 47.325 voor 2 personen 

Als in 2020 niet aan bovenstaande voorwaarden is voldaan en nu aantoonbaar wel, kun je ook reageren. Let wel: i.v.m. privacy: stuur ons geen financiële gegevens toe. 

Vijfkamerwoningen

De huurprijs van de vijfkamerwoningen is € 932,-. Er is geen recht op huurtoeslag. Het belastbaar inkomen dient voor 1 persoon minimaal € 37.000 te zijn. Voor 2-3-4 personen dient het belastbaar jaarinkomen minimaal € 41.000 te zijn en voor 5 personen of meer minimaal € 47.000. 

De vrije sector woningen moeten minimaal een jaar gehuurd worden. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar.

Ter info

We kunnen niet aan bovenstaande voorwaarden tornen. Ze zijn niet door ons bepaald. 

Vragen?